Palma

Hummus (cícerová nátierka)

Hummus je perfektný dip k čerstvej zelenine, k paradajkám, avšak najlepšie sa hodí k stopkovému zeleru. Môžete ho použiť aj ako nátierku na chlieb alebo krackry. Vyskúšajte „pita“ chlieb, ktorý sa trhá a namáča do nátierky.

Pridal/a: { 28.11.2013 }
Hodnoť recept:

Postup:

1.
Hummus (cícerová nátierka)

Cícer deň vopred namočíme do vody, ktorú potom zlejeme, znovu zalejeme čistou vodou a dáme variť, cca 1,5 hod. do mäkka. Môžeme použiť aj cícer z konzervy, ten len prepláchneme. Pastu tahini dostať kúpiť v DM drogérie.

2.
Hummus (cícerová nátierka)

Všetky suroviny zmixujeme spolu ponorným mixérom na hladkú zmes. Dochutíme, prípadne podľa potreby zriedime vodou, aby sa hmota ľahšie rozotierala. Mne to najviac chutí táto pomazánka so zeleninou. Dá sa jesť neobmedzene.

Recept vyskúšali:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia. Ak máš fotografiu tejto nátierky, Registruj sa a získaj z toho plynúce výhody.


Potrebujete:

400 gramcícer
2 kscesnak stručik
4 lyžicaolivový olej
2 lyžicapasta Tahini
1 ksšťava s citróna