Palma

Domáca Nutella

Dobrý recept na obľúbenú čokoládovo-orieškovú pomazánku.

Pridal/a: { 22.07.2013 }
Hodnoť recept:

Postup:

1.

Najskôr zbavte lieskové oriešky šupky: Predhrejte rúru na 170°C. Na plech položte papier na pečenie, nasypte na neho oriešky a nechajte opiecť asi 12 minút. Šupky zhnednú a začnú sa miestami olupovať. Vyberte a vsypte do utierky, zabaľte a trite o seba tak, aby sa čo najviac šupiek odlúpalo. Potom nechajte úplne vychladnúť.

2.

A teraz hurá na to.. Vo vodnom kúpeli rozpustíte čokoládu. V robote rozdrvíte olúpané oriešky tak, že vytvoria hladkú pastu. Pridáte olej, cukor, kakao, vanilku, soľ a miešate tak dlho až docielite požadovanú konzistenciu. Pridajte čokoládu a miešajte ďalej až do úplného spojenia. Prelejte do pohára s viečkom v ktorej budete vašu nátierku uchovávať. V chladničke vydrží až 2 týždne.

Recept vyskúšali:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia. Ak máš fotografiu tejto nátierky, Registruj sa a získaj z toho plynúce výhody.


Potrebujete:

10 lyžicaLieskových orechov
350 gramMliečnej čokolády
2 lyžicaOleja Raciol
3 lyžicacukor práškový
1 lyžicakakao
1/2 lyžicavanilka
1 štipkasoľ